DREVET AV DET FREMRAGENDE:
ET ÅRHUNDRE MED MG

Få merker har en historie så stolt og lidenskapelig som MG. Siden 1924 har MG laget biler folk elsker å kjøre.

Mange tidløse modeller har blitt produsert hos MG. Vi fortsetter å omfavne nesten 100 år med klassisk britisk design, og kombinerer det med vår mest avanserte globale teknologi i hver modell vi produserer.

Den britiske stilen til MG kan fortsatt sees i dag i vår nåværende modell-portefølje; fra «London Eye»-frontlysene hele veien gjennom til den europeiske interiørstilen.

Hos MG er vi kjent for vårt motorsport-DNA som fortsatt er forseglet i designene til våre nye kjøretøy, fra den klassiske MGB til den bemerkelsesverdige Cyberster.

image
1924

MG 14/28

Opprinnelsen til MGs sportsgen

MG startet som en sportsbilavdeling under bilmerket Morris. Den kom til publikums oppmerksomhet i 1924 med den første modellen i serien: MG 14/28. Den hadde en topphastighet på nesten 105 km/t.

Disse bilene etablerte MG-merket som en favoritt blant bilsportinteresserte.

image
1925

The Old Number One

Mindre, raskere og morsommere å kjøre

Etter å ha vokst ut av salgskontorjobben hos Morris, går Cecil Kimber inn i garasjen på Oxford og begynner å jobbe med visjonen sin; bygge mindre og raskere biler som i tillegg er gøy å kjøre. Han utviklet den første MG-sportsbilen: Old Number One.

image
1929

MG M-Type Midget

Folkets sportsbil

M-Type er MG sin første virkelige «folkelige» sportsbil. Den er det beste eksempelet av MG sin mot til å innovere. Den var rask, morsom og rimelig. Bilen ble umiddelbart populær da den ble lansert.

image
1933

MG K3 Magnette

MG slår konkurrentene

MG K3 Magnette vant «Mille Miglia» som var et av de tøffeste billøpene i verden på den tiden. Kaptein George Eyston og Johnny Lurani var det første ikke-italienske laget som tok 1100 cc klasseseieren.

image
1945

MG TC Midget

«Kul» oppstår

Selskapet lanserte MG TC, som var spekket med «kule» funksjoner og datidens «gadgets». MG produserte over 10.000 av denne modellen. TC ble starten på den amerikanske mani for britiske sportsbiler.

image
1953

MG ZA Magnette

Året for den klassiske Magnette

Til å begynne med hevet MG ZA Magnette mange øyenbryn. Imidlertid gjorde solide ytelser og overlegne funksjoner den til alles favoritt på kort tid.

image
1955

MGA

MG mobiliserer for fremtiden

MG finpusser sitt sportsbilutvalg for den moderne bilentusiasten. En ny 1498 cc-motor og en elegant og aerodynamisk form setter scenen for en spennende produksjonshistorie, med mer enn 100 000 solgte MGA-er i løpet av dens syv år lange levetid.

image
1957

MG EX181

Rekord etter rekord

MG tok fart til nye høyder i perioden 1954-1959 med to nye fartsrekorder.

EX181, også kjent som den «brølende regndråpen», satt i 1957 ny fartsrekord på 395,31 km/t på Bonneville Salts Flats. På sjåførsetet satt den legendariske Sir Stirling. To år senere bryter EX181 sin egen rekord og klarer svimlende 410,23 km/t. Denne gangen var det F1-syklisten Phil Hill som satt bak rattet.

image
1962

MGB

En bestselger

MGB roadster var den mest solgte MG i flere tiår. Den er uten tvil den første moderne MG, siden modellen var den første MG som brukte monocoque-konstruksjon. Den gikk fra 0 til 100 km/t på bare 11 sekunder og solgte over 500 000 eksemplarer.

image
1973

MGB GT V8

Liten bil, stor kraft

Å være en del av British Leyland betydde at MG hadde tilgang til et bredere utvalg av motorer, som f.eks en 3,5 liters Rover V8-motor. En liten bil med denne mengden kraft viste seg å være en veldig populær kombinasjon.

image
1982

MG Metro

Flotte ting i små pakker

Etter at dørene til Abingdon stengte, trodde mange at dette var slutten på MG. Tvert imot. MG kom sterkere tilbake og lanserte den morsomme og kompakte MG Metro. Den har fortsatt en stor fanskare.

image
1993

MG RV8

En legende blir gjenfødt

Gjennom 1980-tallet vokste populariteten til MGB og klassiske biler generelt. Det ble en stor etterspørsel etter sportsbiler igjen. I 1993 gjorde MGB comeback i form av MG RV8, en 3,9-liters V8-motorisert roadster.

image
1995

MGF

Gjenfødelsen av det kule

MGF var den første helt nye MG-sportsbilen siden 1962. Det var stor spenning før lanseringen. MGF var nyskapende: den hadde midtmotor og gassfjæring. Folk elsket den. MGF ble raskt en bestselger over store deler av verden.

image
2009

MG6

Tilbake med et friskt utseende

Den splitter nye MG6 GT var en firedørs kombi. Den utstrålte en balanse mellom MGs sportslige sedanarv og en sofistikert moderne design. MG6 GT og Magnette ble en forhåndsvisning av estetikken til neste generasjon MG-produkter.

image
2011

MG3

En ny tid med nye krav

Fremtidsrettet som alltid, innså MG behovet for et personlig preg. MG introduserte MG3; forbrukerne fikk muligheten til å designe bilene sine med tilpasningsmuligheter på høyt nivå. MG3 åpnet øynene til den globale bilforbrukeren for MG igjen.

image
2012

MG5

Design møter kraft

MG5 dukket opp som en stjerne, og var en spektakulær kompaktbil med et fantastisk eksteriørdesign, moderne interiør og en effektiv 1,5 liters firesylindret bensinmotor "VTi-Tech".

image
2012

MG6 GT BTCC

Seierens herre

Jason Plato som var en av de mest suksessrike sjåførene i historien til det britiske turbilløpet, kom tilbake etter 10 år med en MG 6 GT, og hjalp MG-teamet til å vinne 6 løp og 5 enkeltmesterskap .

image
2015

MG GS

Den første SUVen

Alltid i forkant av innovasjon, lanserer MG den helt nye GS - tidenes første MG SUV. Bedre fremkommelighet gjorde det mulig for MG-sjåføren å ta sin MG både på og av veien.

image
2017

MG ZS

Bli tilkoblet

Den helt nye MG ZS ble introdusert i 2017. MGs første modell med internett-tilkobling ble raskt populær over hele verden. Den har blitt solgt i over 40 land, og nærmer seg 800 000 eksemplarer på seks år. Den helt elektriske versjonen, MG ZS EV, debuterte i 2018.

image
2017

MG E-Motion Concept

Skjønnhet og følelser

Det fantastiske elektriske kupékonseptet «E-Motion» ble utviklet for å akselerere 0-100 km i timen på mindre enn fire sekunder, og med en rekkevidde på over 500 km er den virkelig en ekte MG.

image
2018

MG X-Motion Concept

Vakkert beist

MG X-motion fulgte MG sin designfilosofi: emosjonell dynamikk, slik som i E-Motion. Et vakkert beist. MG HS SUV, lansert samme år, skulle bli produksjonsmodellen til konseptbilen MG X-Motion.

image
2019

MG ZS EV

Familievennlig og morsom

MG ZS EV er kort sagt familievennlig, helelektrisk og mye moro. MG SUV ble lansert på fastlandet i Europa i 2019.

image
2021

MG Cyberster Concept

Futuristisk Roadster

Møt MG Cyberster, en to-seters elektrisk sportsbil som minner om MGs klassiske roadster, samtidig som den innleder nye høyteknologiske funksjoner, inkludert en interaktiv spillcockpit og 5G-tilkobling. Den har en elektrisk rekkevidde på rundt 800 km og går fra 0-100 km/t på mindre enn tre sekunder.

image
2022

MG7

Den fantastiske sedanen

I 2022 avslørte MG sin største sedan så langt – MG7, en stilig 5-dørs coupé med en sporty utseende. En uanstrengt kombinasjon av plass og luksuriøs stil.

image
2022

MG4 Electric

En elektrisk familie i vekst

Innen 2022 har fem nye elektriske MG-modeller blitt introdusert i det europeiske fastlandet. MG4 Electric, en helelektrisk kombi, som det siste tilskuddet til MG-familien.

image
2024

More to Come

Arv for fremtiden

Fast forankret i en rik arv av futuristisk design og teknologisk innovasjon vil MG fortsette å utvide sin arv, og utvikle biler som beveger folk.